• detail Fakír/Země dalekých medvědů - 2DVD pošetka

Fakír/Země dalekých medvědů - 2DVD pošetka
Tato položka již není dostupná!

Quantity:
Watchdog
Title:
La Nuit américaine [Francie / Itálie, 1973]
Audio:
english english 1.0, francouzský 1.0, German German 1.0, španělský 1.0
Subtitles:
czech czech, english english, Dutch, hungarian hungarian, German German, portugalské, romanian romanian, greek greek, spanish, swedish, turkish turkish
Country of origin:
FRA
Lenght:
145 minutes
Video:
16:9 1.78:1
Americká noc (1972), film ve filmu a film o filmu, je Truffautovým vyznáním lásky k vlastnímu řemeslu. S lehkou ironií s příslovečným francouzským šarmem jsou tu vykresleny poněkud spletité vztahy mezi herci se štábem, evokovány příhody z filmařského zákulisí, postižena vzrušující atmosféra natáčení, posedlost lidí, propadlých kouzlu celuloidového pásku. Truffaut nepopírá, že raději než hotové filmy má proces jejich vzniku, vytváření umělého světa.
Ukázal jsem natáčení v poněkud luxusnějších podmínkách než v jakých obvykle pracuji (mimo 451° Fahrenheita, který vznikl v londýnském studiu). Většinou natáčím v reálu, tady jsem ukázal práci ve studiu, chtěl jsem udělat kompromis mezi Evropou a Amerikou a jestliže to Američanům připadá jako skromné natáčení, tak pro Francouze je tomu naopak.
Americká noc je vynikajícím příkladem dobrého zábavného filmu, dokonale napsaného, dokonale režírovaného i dokonale zahraného. Nic méně, ale také nic víc. A nezdá se, že by si Truffaut dělal větší ambice: Věřím, že v oblasti filmu je cosi frivolního, trochu narcistního nebo egoistického, a ten, kdo pro toto nemá pochopení, musí film opustit. Ten, kdo chce skutečně něco lidem sdělit, najde nejlepší prostředek v literatuře, eventuálně při televizní přednášce.

heureka-shoproku

o-nas

Search: ""

0 pcs
Cart: 0,00
0 pcs